Przejdź do treści

Analizy Piw KRAFTOWYCH W IBPRS-PIB

-Dzięki współpracy z BIOCHEM-ART przeprowadzisz analizę piw w IBPRS-PIB na preferencyjnych warunkach.

BIOCHEM-ART z dumą informuje o nawiązaniu współpracy z Instytutem Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego (IBPRS-PIB). Jest to wyjątkowa okazja dla browarów rzemieślniczych do skorzystania z oferty akredytowanego laboratorium i przeprowadzenia analiz przez ekspertów Instytutu na preferencyjnych warunkach.

Dzięki naszej inicjatywie oferujemy 5% rabatu na kluczowe badania, takie jak: oznaczenie wartości odżywczej, zawartości alkoholu, stabilności produktu oraz inne analizy niezbędne do wprowadzenia piw bezalkoholowych i niskoalkoholowych na rynek Polski zgodnie z obowiązującymi wymogami prawnymi.

Zarejestruj się za pośrednictwem naszej strony i skorzystaj z wiedzy oraz doświadczenia czołowych specjalistów w branży!

Zamów analizę już dziś i skorzystaj z 5% rabatu!

Zamów analizę już dziś i skorzystaj z 5% rabatu!

Dlaczego warto skorzystać?

  • Współpraca ze ekspertami Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego (IBPRS-PIB).
  • Najwyższa jakość i precyzja analiz dostosowana do potrzeb browarów.
  • Kompleksowe wsparcie 
  • Korzyści finansowe: 5% rabatu przy zamówieniach za pośrednictwem naszej strony.

Spełnij wymagania prawne i zwiększ zaufanie konsumentów!

  • Obowiązkowe oznaczenie wartości odżywczej dla piw bezalkoholowych na etykietach.
    (wymagania Rozporządzenia UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 z późniejszymi zmianami
    dla piw o zawartości alkoholu do 1,2% obj.).
  • Profesjonalne analizy przed wprowadzeniem produktu na rynek.
  • Buduj przewagę konkurencyjną dzięki najwyższej jakości i zgodności z regulacjami.

Dlaczego warto wybrać IBPRS-PIB

  • Szeroka oferta badań wg : Analityka EBC, MEBAK, PN-A-79093:2000
  • wiarygodność wyników badań potwierdzona certyfikatem akredytacji PCA nr AB 452
  • doświadczony zespół analityków
  • pomoc w interpretacji uzyskanych wyników

Oferta IBPRS-PIB obejmuje:

  • badanie wartości odżywczej i/lub energetycznej piwa
  • kontrolę jakości surowców: chmielu, słodu, surowców niesłodowanych
  • analizy na etapie: wprowadzania produktu na rynek, włączania do użytku nowych urządzeń, modyfikacji technologii
  • identyfikację przyczyn zakłóceń w procesie produkcyjnym
  • identyfikację przyczyn problemów z jakością piwa gotowego
  • analizy odwoławcze/sporne
  • badanie piwa przeznaczonego na eksport

Gwarancja jakości i bezpieczeństwa na rynku!

Jak zamówić analizę?

Krok 1: Wypełnij formularz zamówienia dostępny na tej stronie.
Krok 2: Otrzymasz potwierdzenie rejestracji i szczegóły zamówienia.
Krok 3: Dostarcz próbki do Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. 
Krok 4: Otrzymaj pełen raport analizy oraz profesjonalne wsparcie od ekspertów IBPRS.

Informacje dodatkowe

Wielkość próbki: minimum 4 opakowania
Termin realizacji: max 2 tygodnie od dostarczenia próbki do badań (zwykle do 5 dni roboczych)

Zawartość sodu i przeliczenie na sól zostaną wykonane w Zakładzie Bezpieczeństwa i Analizy Chemicznej Żywności IBPRS-PIB, a pozostałe badania w Pracowni Piwa i Słodu Zakładu Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB.

W badaniu wartość odżywczej pomijamy oznaczenie błonnika i tłuszczu (ich zawartość w piwie jest śladowa); Klient deklaruje, że zawartość błonnika i tłuszczu w piwie wynosi 0g/100 ml.

Formularz zamówienia, który pozwala wybrać analizy

Najczęściej zadawane pytania

Termin realizacji: max 2 tygodnie od dostarczenia próbki do badań (zwykle do 5 dni roboczych)

Wielkość próbki: W zależności od zakresu zleconych badań, o czym zostaniesz poinformowany na
etapie ustalenia zakresu zlecenia. W przypadku zlecenia na wartość odżywczą potrzebujemy minimum 4 opakowania jednostkowe z tym samym numerem partii

Nie, wartość odżywczą można oznaczać także w piwach alkoholowych. W tej chwili nie jest to obowiązkowe, ale wprowadzenie takiego obowiązku przez UE wydaje się kwestią czasu.

Sprawozdanie z badań zawierające wyniki zleconych badań  zostanie przekazane za pośrednictwem poczty elektronicznej (na wskazany adres) w formie pliku pdf podpisanego z użyciem podpisu elektronicznego.

Wersja językowa sprawozdania do wyboru: polska/angielska.

W ciągu 2 tygodni od przekazania sprawozdania Dział Finansowo-Księgowy IBPRS-PIB wystawi i wyśle na adres poczty elektronicznej fakturę za wykonane badania.

Dorota Michałowska
Kierownik Pracowni Piwa i Słodu
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
ul. Rakowiecka 36
02-532 Warszawa
tel. 22 606 36 23, 782 025 404
e-mail: dorota.michalowska@ibprs.pl

Potrzebujesz naszych produktów lub wiedzy?

DAJ NAM ZNAĆ!

Wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

Siedziba firmy
ul. Elfów 75, 80-180 Gdańsk. NIP: 5832688541

Zakład produkcyjny/magazyn
Kartuska 10, 83-312 Egiertowo