Już niedługo spotkanie browarnicze w ramach XX Szkoły Technologii Fermentacji. Wg nas to główna polska konferencja piwowarska o najwyższym poziomie merytorycznym. W tej edycji wraz z naszymi przyjaciółmi (#DSM, #MURPY&SON I #PUREMALT) mamy zaszczyt uczestniczyć w roli Sponsora Generalnego.
Czekamy z niecierpliwością na wspólne rozmowy z Wami w Kocierzy.
Do zobaczenia 😉🍻
Więcej informacji - kliknij tu
Osiągnij cele w zakresie zrównoważonego rozwoju, działając wydajnie dzięki rozwiązaniom browarniczym DSM
Browary coraz częściej poszukują nowych sposobów na zwiększenie swoich zdolności produkcyjnych i rentowności, jednocześnie nadążając za rosnącym zapotrzebowaniem konsumentów na zdrowsze i bardziej zrównoważone produkty napojowe. Nasza dogłębna wiedza techniczna na temat enzymów pozwala nam lepiej niż wielu innym zrozumieć to wyzwanie.
Enzymy to środki wspomagające przetwarzanie, które w szczególności zapewniają korzyści funkcjonalne lub procesowe. Może produkować piwo szybciej, prościej, efektywniej i w bardziej zrównoważony sposób. Wszystko to daje lepszą kontrolę nad procesem warzenia, niezależnie od tego, jaki rodzaj operacji prowadzisz lub jakich surowców używasz. Nasze enzymy piwowarskie są niezwykle łatwe w użyciu i można je łatwo i szybko dodać do istniejących procesów produkcyjnych.
W rzeczywistości, jeśli chodzi o enzymy, jesteśmy naprawdę niezawodnym partnerem z ponad 100-letnim doświadczeniem w produkcji enzymów w wielu gałęziach przemysłu, od browarnictwa, po przetwórstwo owoców.
Co najważniejsze, nasz globalny zespół piwowarów może zapewnić realne rozwiązania dla Twoich wyzwań, zarówno związanych z surowcami, jak i procesami – dostarczając piwo najwyższej jakości w najniższej cenie.
Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.
Więcej informacji - otwórz link
Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.
Więcej informacji - otwórz link
W związku z panującą pandemią COVID-19 nastąpiła kolejna aktualizacja terminu XX-ej Szkoły Technologii Fermentacji.
Aktualnie termin konferencji to 18 - 20 maja 2022 roku. Miejsce pozostaje to samo Hotel Kocierz.
Miejmy nadzieję, że sytuacja pozwoli i w tym terminie spotkanie się odbędzie.
Z ogromną przyjemnością informuję, że firma BIKOTECH podjęła się wyzwania i w tych trudnych czasach organizuje konferencję piwowarską.
Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.
Więcej informacji - otwórz link
Z Nowym Rokiem 2021 w Polsce zawitała prawdziwa zima.
BIOCHEM-ART działa bez zakłóceń, pomimo pięknych ale trudnych warunków.
Pozdrawiamy i zapraszamy do współpracy.
W ostatni piątek i sobotę, w ramach zajęć prowadzonych na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie - mieliśmy okazję zaprezentować praktyczne aspekty stosowania preparatów enzymatycznych w browarnictwie.
Wykłady online przeznaczone były dla studentów II-ego roku i uczestników studiów podyplomowych.
Dziękujemy za uwagę i dyskusję prowadzoną w trakcie i po wykładzie.
Więcej o Krakowskiej Szkole Browarniczej - otwórz link
Po wykładach odwiedziliśmy Browar Górniczo-Hutniczy, gdzie mieliśmy okazję do oceny organoleptycznej piw.
Werdykt jednoznaczny - DOSKONAŁE
Doskonały materiał na temat oceny organoleptycznej piwa.
Prezentacja przygotowana przez:
POLECAM warto poświęcić chwilę i by zapoznać się z tematem.
NAUKI NIGDY DOŚĆ
Podczas tego webinarium przedstawiamy aktualne trendy rynkowe Blondes, Bocks & Bitters, przyglądając się rosnącemu trendowi rzemieślniczemu, omawiamy innowacyjne techniki dostępne dla piwowarów, a następnie wirtualnie degustujemy dostępne próbki do tworzenia stylów koźlaka, belgijskiego piwa czerwonego i gorzkiego.
Webinarium, które w prezentuje jak można w nieskomplikowany sposób wykonać korektę piw typu PILSNER i LAGER do poziomu Premium
Szanowni Państwo,
Pragniemy poinformować, że w miesiącu styczniu 2020 roku uczyniliśmy kolejny krok by firma BIOCHEM-ART była przedsiębiorstwem „zero” emisyjnym.
W dniu 2020-01-08 zakończony został etap montażu paneli fotowoltaicznych. Obecnie trwa procedura włączenia instalacji do sieci energetycznej.
Ogrzewanie obiektu w Egiertowie jest wyłącznie za pomocą energii geotermalnej. Wcześniejsze nakłady w pompę ciepła było pierwszym krokiem by minimalizować emisję CO2 do środowiska.
Środowisko i jego ochrona są jednymi z głównych priorytetów naszej działalności.