Osiągnij cele w zakresie zrównoważonego rozwoju, działając wydajnie dzięki rozwiązaniom browarniczym DSM

Browary coraz częściej poszukują nowych sposobów na zwiększenie swoich zdolności produkcyjnych i rentowności, jednocześnie nadążając za rosnącym zapotrzebowaniem konsumentów na zdrowsze i bardziej zrównoważone produkty napojowe. Nasza dogłębna wiedza techniczna na temat enzymów pozwala nam lepiej niż wielu innym zrozumieć to wyzwanie.

Enzymy to środki wspomagające przetwarzanie, które w szczególności zapewniają korzyści funkcjonalne lub procesowe. Może produkować piwo szybciej, prościej, efektywniej i w bardziej zrównoważony sposób. Wszystko to daje lepszą kontrolę nad procesem warzenia, niezależnie od tego, jaki rodzaj operacji prowadzisz lub jakich surowców używasz. Nasze enzymy piwowarskie są niezwykle łatwe w użyciu i można je łatwo i szybko dodać do istniejących procesów produkcyjnych.

W rzeczywistości, jeśli chodzi o enzymy, jesteśmy naprawdę niezawodnym partnerem z ponad 100-letnim doświadczeniem w produkcji enzymów w wielu gałęziach przemysłu, od browarnictwa, po przetwórstwo owoców.

Co najważniejsze, nasz globalny zespół piwowarów może zapewnić realne rozwiązania dla Twoich wyzwań, zarówno związanych z surowcami, jak i procesami – dostarczając piwo najwyższej jakości w najniższej cenie.

Świat powoli wraca do normalności.
Świeże informacje na temat Kongresu EBC - można już rezerwować czas w terminie 29 maja- 1 czerwiec 2022.
Tym razem odbędzie się w Hiszpanii w Madrycie.

Polski Kongres Browarniczy 2021 - DELIKATNA ZMIANA TERMINU
Z ogromną przyjemnością informuję, że firma BIKOTECH podjęła się wyzwania i w tych trudnych czasach organizuje konferencję piwowarską.

Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.

Więcej informacji - otwórz link

Z dużym zadowoleniem informujemy, że BIOCHEM-ART wspólnie z DSM zostały PARTNEREM MERYTORYCZNYM w ramach Polskiego Kongresu Browarniczego 2021
Polski Kongres Browarniczy 2021
Firma BIKOTECH podjęła się wyzwania i w tych trudnych czasach organizuje konferencję piwowarską.

Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.

Więcej informacji - otwórz link

W związku z panującą pandemią COVID-19 nastąpiła kolejna aktualizacja terminu XX-ej Szkoły Technologii Fermentacji.

Aktualnie termin konferencji to 18 - 20 maja 2022 roku. Miejsce pozostaje to samo Hotel Kocierz.

Miejmy nadzieję, że sytuacja pozwoli i w tym terminie spotkanie się odbędzie.

Więcej o XX-ej Szkole Technologii Fermentacji - otwórz link

Z ogromną przyjemnością informuję, że firma BIKOTECH podjęła się wyzwania i w tych trudnych czasach organizuje konferencję piwowarską.



Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.

Więcej informacji - otwórz link

Z Nowym Rokiem 2021 w Polsce zawitała prawdziwa zima.

BIOCHEM-ART działa bez zakłóceń, pomimo pięknych ale trudnych warunków.

Pozdrawiamy i zapraszamy do współpracy.

zima::winter

W ostatni piątek i sobotę, w ramach zajęć prowadzonych na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie - mieliśmy okazję zaprezentować praktyczne aspekty stosowania preparatów enzymatycznych w browarnictwie.

Wykłady online przeznaczone były dla studentów II-ego roku i uczestników studiów podyplomowych.

Dziękujemy za uwagę i dyskusję prowadzoną w trakcie i po wykładzie.

Więcej o Krakowskiej Szkole Browarniczej - otwórz link

Po wykładach odwiedziliśmy Browar Górniczo-Hutniczy, gdzie mieliśmy okazję do oceny organoleptycznej piw.

Werdykt jednoznaczny - DOSKONAŁE

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.

Doskonały materiał na temat oceny organoleptycznej piwa.

Prezentacja przygotowana przez:

Krakowską Szkołę Browarniczą - Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

POLECAM warto poświęcić chwilę i by zapoznać się z tematem.

NAUKI NIGDY DOŚĆ

PREZENTACJA - OTWÓRZ LINK

Podczas tego webinarium przedstawiamy aktualne trendy rynkowe Blondes, Bocks & Bitters, przyglądając się rosnącemu trendowi rzemieślniczemu, omawiamy innowacyjne techniki dostępne dla piwowarów, a następnie wirtualnie degustujemy dostępne próbki do tworzenia stylów koźlaka, belgijskiego piwa czerwonego i gorzkiego.

webinarium - wiecej informacji

Webinarium, które w prezentuje jak można w nieskomplikowany sposób wykonać korektę piw typu PILSNER i LAGER do poziomu Premium

 

Webinarium - więcej informacji

Szanowni Państwo,
Pragniemy poinformować, że w miesiącu styczniu 2020 roku uczyniliśmy kolejny krok by firma BIOCHEM-ART była przedsiębiorstwem „zero” emisyjnym.
W dniu 2020-01-08 zakończony został etap montażu paneli fotowoltaicznych. Obecnie trwa procedura włączenia instalacji do sieci energetycznej.
Ogrzewanie obiektu w Egiertowie jest wyłącznie za pomocą energii geotermalnej. Wcześniejsze nakłady w pompę ciepła było pierwszym krokiem by minimalizować emisję CO2 do środowiska.
Środowisko i jego ochrona są jednymi z głównych priorytetów naszej działalności.

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.