Preparaty enzymatyczne

AMIGASE MEGA

Amyloglukozydaza o wysokiej aktywności, stosowana przy problemach z hydrolizą skrobi, zwiększa odfermentowanie końcowe.

BREWERS CLAREX

Wysoce specyficzna proteinaza stabilizująca koloidalnie piwo. Zapobiega zmętnieniom białkowo-polifeonolowym w piwie, zwiększa stabilność smakowo-zapachową. Preparat stosowany do produkcji piw bezglutenowych.

BREWERS COMPASS

Formuła enzymów o aktywności alfa-amylazy, beta-glukanazy, neutralnej proteinazy, hemicelulazy, stosowana przy wyższych udziałach surowców niesłodowanych do produkcji piwa.

COLLUPULIN

Papaina, stosowana w celu usunięcia substancji tworzących zimny osad, zalecany także do piw niepasteryzowanych.  

FILTRASE BR

Formuła enzymów o aktywności beta-glukanazy, neutralnej proteinazy, hemicelulazy, stosowany w celu przyspieszenia filtracji, polepszenie stabilizacji koloidalnej piwa; zalecana przy stosowaniu surowców niesłodowanych.

FILTRASE BR-X

Formuła enzymów o aktywności termostabilnej beta-glukanazy, hemicelulazy, stosowany w celu przyspieszenia filtracji, zwiększenia wydajności ekstrakcji, polepszenie stabilizacji koloidalnej piwa; zalecana przy dużej zawartości gum.

FILTRASE NL

Wysoce termostabilna beta-glukanaza, stosowana w celu przyspieszenia filtracji, zwiększenia wydajności ekstrakcji, polepszenie stabilizacji koloidalnej piwa.

FILTRASE NLC

Beta-glukanazy, hemicelulazy, stosowany w celu przyspieszenia filtracji, zwiększenia wydajności ekstrakcji, polepszenie stabilizacji koloidalnej piwa, zalecany zwłaszcza do gęstych brzeczek (m.in. HGB).

MATS CLASSIC

Klasyczna wysoce-termostabilna alfa-amylaza, stosowana przy problemach z hydrolizą skrobii.

MAXAZYME NNP DS.

Proteinaza, stosowana w celu zhydrolizowania białek (zwiększenie zawartości wolnego azotu aminowego) co daje lepszą kondycję drożdży i skraca fermentację.

MYCOLASE LV

Grzybowa termo-labilna alfa-amylaza, stosowana przy problemach z hydrolizą skrobi.