Z ogromną przyjemnością informuję, że firma BIKOTECH podjęła się wyzwania i w tych trudnych czasach organizuje konferencję piwowarską.



Polski Kongres Browarniczy 2021 ma się odbyć tym razem w Rzeszowie a Gospodarzem edycji 2021 jest VAN PUR – polski producent piwa, właściciel browarów w Łomży, Rakszawie, Jędrzejowie, Zabrzu, Koszalinie oraz Braniewie.

Więcej informacji - otwórz link

W związku z panującą pandemią COVID-19 nastąpiła kolejna aktualizacja terminu XX-ej Szkoły Technologii Fermentacji.

Aktualnie termin konferencji to 18 - 20 maja 2022 roku. Miejsce pozostaje to samo Hotel Kocierz.

Miejmy nadzieję, że sytuacja pozwoli i w tym terminie spotkanie się odbędzie.

Więcej o XX-ej Szkole Technologii Fermentacji - otwórz link

With the New Year 2021, real winter has come to Poland.

BIOCHEM-ART works smoothly, despite beautiful but difficult conditions.

Greetings and invite you to cooperation.

zima::winter

W ostatni piątek i sobotę, w ramach zajęć prowadzonych na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie - mieliśmy okazję zaprezentować praktyczne aspekty stosowania preparatów enzymatycznych w browarnictwie.

Wykłady online przeznaczone były dla studentów II-ego roku i uczestników studiów podyplomowych.

Dziękujemy za uwagę i dyskusję prowadzoną w trakcie i po wykładzie.

Więcej o Krakowskiej Szkole Browarniczej - otwórz link

Po wykładach odwiedziliśmy Browar Górniczo-Hutniczy, gdzie mieliśmy okazję do oceny organoleptycznej piw.

Werdykt jednoznaczny - DOSKONAŁE

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.

Excellent material on the organoleptic evaluation of beer.

Presentation prepared by:

Krakow Brewery School - University of Agriculture in Krakow

POLECAM warto poświęcić chwilę i by zapoznać się z tematem.

NAUKI NIGDY DOŚĆ

PREZENTACJA - OTWÓRZ LINK

Podczas tego webinarium przedstawiamy aktualne trendy rynkowe Blondes, Bocks & Bitters, przyglądając się rosnącemu trendowi rzemieślniczemu, omawiamy innowacyjne techniki dostępne dla piwowarów, a następnie wirtualnie degustujemy dostępne próbki do tworzenia stylów koźlaka, belgijskiego piwa czerwonego i gorzkiego.

webinarium - wiecej informacji

Webinarium, które w prezentuje jak można w nieskomplikowany sposób wykonać korektę piw typu PILSNER i LAGER do poziomu Premium

 

Webinarium - więcej informacji

Ladies and gentlemen,
We would like to inform you that in January 2020, we made another step to make BIOCHEM-ART an emission-free enterprise. On 2020-01-08, the assembly stage of photovoltaic panels has been completed. The procedure of connecting the installation to the power grid is currently underway. The facility in Egiertów is heated exclusively with geothermal energy. The earlier investment in the heat pump was the first step to minimize CO2 emissions into the environment. The environment and its protection are one of the main priorities of our activity.